Käyttölinjaisen englanninspringerspanielin pentuja


Jake ja Aune

Edit: Kaikilla pennuilla on kodit.

Springerdale Moss Megan ”Aune” ultrattu tiineeksi 31.3.2022. Pentuja odotetaan siis syntyväksi toukokuussa! 

Käyttölinjainen englanninspringerspanieli

Emä: Springerdale Moss Megan ”Aune”, SPME AVO1, Metsästysspanielit Ry mestaruus 2020 1. ja 2021 3., lonkat A/A, selkä LTV & VA 0, polvet & kyynärät 0, silmät ok (mRD todettu: ei vaikuta koiran elämään tai jalostuskäyttöön), geenitestattu, tulokset alla. 

Pentueen isä on briteissä ja Tanskassa useita FTW (metsästyskoevoittaja) ja FTCH (käyttövalio) -jälkeläisiä jättänyt, vielä vanhemmalla iälläkin terveeksi (silmät puhtaat, lonkat A/A, kyynärät 0/0) tutkittu UK FTCH Chinachgook Roberto ”Jake”. Jaken jälkeläisissä on mm. vuoden 2022 brittimestaruuden voittaja ja kolmanneksi tullut! Jaken omistaja on ostanut Jaken itselleen aikuisena käytännön metsästyskoiraksi. Omistaja kertoo Jaken olevan maailman järkevin koira, joka ei kiihdy tai stressaa turhasta, esimerkiksi tippuvat linnut tai oman vuoron odottelu ei Jakea voisi vähempää hetkauttaa. Silti se metsästää täysillä, kun oma vuoro tulee. Uros on nyt 12-vuotias ja edelleen erittäin toimiva ja tottelevainen metsästyskoira.

Jaken sukutaulu: https://englishspringerspaniel.pedigreedatabaseonline.com/en/Chinachgook-Roberto/pedigree/23050/i

Aunen emän ja Jaken velipuolen pentu DKFTCH Springerdale Moors Kildale voitti lisäksi Tanskan mestaruuden v. 2021. Aunen isä DKFTCH Springerdale Del Gardo ”Ray” taas on Tanskan mestaruuden voittaja vuodelta 2018. Myös Aunen emä OFTW My Beautiful Bramble on voittanut ja sijoittunut useissa kilpailuluokissa Tanskassa, sekä periyttänyt useita hyviä koekoiria Aunen ja em. mestaruusvoittajan lisäksi. Tämän lisäksi olen päässyt henkilökohatisesti näkemään em. koirat ja ne ovat luonteeltaan rauhallisia ja erittäin hyvän hermorakenteen omaavia koiria korkeasta metsästysvietistä huolimatta. Voinemme siis odottaa näistäkin pennuista varsin toimivia metsästys- ja koekoiria.

Kuvia ja lisätietoa emästä sekä kasvattajasta

Metsästyslinjainen spanieli
Aune noutaa fasaania


Käyttölinjainen spanieli

Aune on geenitestattu ja se on seuraavien sairauksien osalta genotyyppiä N/N eli ei kanna sairautta: Acral mutilation syndrome (AMS), familial nephropathy (FN),hypomyelination / shaking Puppy Syndrome (SPS), fucosidosis, phosphofructokinase deficiency (PFKD), progressive retinal atrophy (cord1-PRA)

Käyttölinjainen springerspanieli

Linkki Aunen sukutauluun: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI45187/18&R=125

Aune on pian neljävuotias terverakenteinen ja tyylikäs narttu. Se on erittäin miellyttävä metsästyskaveri, vauhdikas ja käyttää mm. tuulta hyväkseen todella fiksusti. Aune on pärjännyt kivasti myös metsästyskokeissa eli sekä brittiläiset että kotimaiset tuomarit ovat olleet vakuuttuneita Aunen ominaisuuksista. Kotioloissa Aune on herkästi innostuva, mutta osaa ottaa myös rauhallisesti. Metsästyksen lisäksi Aunen kanssa on treenattu tokon ja agilityn alkeet, näissäkään lajeissa motivaatiota ei tarvitse hakea, vaan Aune tekee mielellään yhteistyötä ja työskentelee täysiä, oli laji mikä tahansa. Aunen kanssa mitään ei saa ns. ilmaiseksi, vaan se vaatii ohjaajalta tarkkuutta, lempeyttä ja johdonmukaisuutta. 

Pentue on ensimmäinen kennelinimelle Mudwellies syntyvä pentue. Pentue teetetään siksi, että kasvattaja haluaa itselleen tästä yhdistelmästä pennun. Pennut myydään vain aktiivisiin, koiran koulutuksesta kiinnostuneisiin hyviin koteihin. Pentueen laadukkuuden vuoksi toivon, että metsästyskoeharrastuksesta oltaisiin kiinnostuneita, mutta se ei ole pakollista. Tärkeämpää on kiinnostus koiran kouluttamiseen, sillä käyttölinjaisesta koirasta ei ole sohvaperunaksi tai metsästyskoiraksi ilman hyvää koulutusta. Jos pentuja jää yli, otan huomioon myös muiden koiralajien harrastajat. Kasvattaja auttaa pennun koulutuksessa ja järjestää koulutustapahtumia, joihin pennunomistajien on toivottavaa osallistua. Kennel Mudwellies sijaitsee Lempäälässä Pirkanmaalla. Kuvia ja videoita koiristamme löydät Instagramista: @mudwellies_spaniels


Spanieleiden metsästyskokeet
Aune Metsästysspanielit Ry:n mestaruuskokeessa v. 2020 (sija 1.)

Video




Kommentit

Suositut tekstit