Koirien esittelyt

Kennelissämme asustaa tällä hetkellä yhteensä viisi käyttölinjaista spanielia. Alla kaikki koiramme, vanhimmasta nuorimpaan. Olemme pariskunta ja kummallakin on pääsääntöisesti omat ohjattavat koirat, vaikka koiraperhe toki yhteinen onkin. 


Eila, FI KVA Frosty Morning’s Norene

FI KVA Frosty Morning’s Norene ”Eila”, kuva Mikko Ala-Kojola

Käyttölinjainen cockerspanieli, s. 18.5.2012.

Suomen käyttövalio, vuoden 2013 Cockerspanielit Ry vuoden metsästystulokas, vuoden 2015 Cockerspanielit Ry vuoden metsästyskoira. 

Valitettavasti Eilasta ei ollut jalostuskäyttöön mm. vaikea-asteisen patellaluksaation (operoitu molemmin puolin) vuoksi. 

Eila on päässyt hyväkuntoisena 10-vuotiaana ansaitulle eläkkeelle metsästyshommista. Eilan ohjaaja on Maria. 


Maija, Lahjakas Ballerina

Maija, kuva Mikko Sivonen

Käyttölinjainen cockerspanieli, s. 6.5.2014.

Käynyt muutamassa kokeessa, Maijasta ei koulutuksen onnistumisesta huolimatta tullut ”koetykkiä” eli siltä puuttuu drivia tekemiseen (lajissa kuin lajissa), siksi se ei myöskään ole jalostuskoira. Yksi AVO1 ja yksi VOI1-tulos. Täyttää tehtävänsä käytännön metsästyskoirana ja kainalokaverina. Käy enää vain harvoin ja kevennetysti metsällä ja passissa, jotta pääse ehjänä ja kivuttomana eläkkeelle. Maija on Mikon metsästyskaveri. 


Aune, Springerdale Moss Megan

Aune, kuva Mikko Sivonen

Käyttölinjainen englanninspringerspanieli, s. 2.7.2018. Tanskan tuonti. 

Metsästysspanielit Ry mestaruusvoittaja v. 2020, 3. sija v. 2021, 4. sija 2023. SPME AVO1.

Ensimmäisen Mudwellies-pentueen emä. Äärimmäisen miellyttävä metsästyskoira, todella tyylikäs ja nopea pitkine raajoineen. Todella hyvä markkeeraaja ja noutaja. Terveeksi tutkittu luustoltaan (selkä, kyynärät, lonkat, polvet), saatavilla olevin geenitestein ja silmistään. 

Oli sairauslomalla kauden 2022 mahdollisesti traumaperäisen osittaisen eturistisidevamman vuoksi (operoitu). Ristisidevaurio estää tämän koiran käytön jalostukseen jatkossa, sillä sen periytyvyydestä ei ole tarkkaa tietoa ja käyttölinjaisilla spanieleilla tuntuu olevan jonkin verran alttiutta ristisideongelmille. Terveen polven ristari on kuitenkin kestänyt, vaikka rikki menneen polven operaatiossa ja sen jälkeen tuli vastaan useita komplikaatioita ja niin ollen terve polvi on ollut todella kovalla rasituksella. Se voisi, toivottavasti, viitata siihen, että repeämä oli traumaperäinen eikä periytyvä. Aika näyttää. Aune palasi eläinlääkärin ja -fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti kevennettyyn koe- ja metsästyskäyttöön syksyllä 2023. 

Kuulumiset tammikuussa 2024: Pieleen menneen ristarioperaation vuoksi Aune on todennäköisesti loppuelämänsä kipulääkituksellä eikä siksi pysty kisaamaan enää ainakaan Kennelliiton alaisissa kokeissa. Aune elää lääkityksellä niin hyvää ja kevennetysti aktiivista elämää, kuin mahdollista ja niin kauan kuin se sitä voi kivuttomasti elää. Operaatiosta on tehty eläinlääkintävahinkoilmoitus. 

Aunen isä on vuoden 2017 Tanskan mestaruusvoittaja DK FTCH Springerdale Del Gardo ja emä Tanskassa OFTW eli metsästyskoevoittaja My Beautiful Bramble, joka on periyttänyt useita huippujälkeläisiä Tanskassa. Aunea ohjaa Maria. 


Penny, Springerdale Hopton Hope


Springerdale Hopton Hope, kuva Jasmin Yuchun

Käyttölinjainen englanninspringerspanieli, s. 15.2.2020. Tanskan tuonti. 

Metsästysspanielit ry mestaruus voitto v. 2023, 3. sija v. 2022. SPME 4 x VOI. Vesilintukoetta vaille käyttövalio. Tuomarit ovat kehuneet eritoten Pennyn vauhtia ja tyyliä! 

Todella hieno koira niin luonteeltaan kuin käyttöominaisuuksiltaankin. Ei stressaa mistään, odottelee rauhassa vuoroaan ja metsästää täysillä. Luustoltaan terveeksi tutkittu (kyynärät, selkä, polvet), lonkat voisivat olla paremmatkin; B/C. Terveet silmät. Pennyn isä on upea, brittimestaruudessa toiseksi v. 2017 tullut FTCH Bishwell Black Magic of Breckmarsh ja emä Tanskan käyttövalio, DKFTCH Springerdale Bally Cullane, jolla on myös useita koesijoituksia ja osallistumisia mestaruuteen, mm. diplomi Tanskan mestaruudesta v. 2019. Pennyn täyssiskolla on Tanskassa avoimen luokan kokeen voitto. Pennyn ohjaaja on Mikko. Penny on tarkoitus astuttaa seuraavista juoksuista. 


Tove, Mudwellies Augusta

Kuva: Katariina Tenhunen

Käyttölinjainen englanninspringerspanieli, s. 6.5.2022.
Ensimmäinen oma kasvatti, jäi kotiin toimittamaan ainakin koe- ja metsästyskoiran virkaa. Toven emä on meidän Aune ja isä mm. brittivalio ja vuoden 2022 ja 2023 brittimestaruusvoittajan ja v. 2023 Tanskanmestaruusvoittajan isä FTCH Chinachgook Roberto, jolla on useita metsästyskoevoittajajälkeläisiä Iso-Britannian lisäksi myös Tanskassa. Tovesta tulee Marian koekoira. 

  




Kommentit

Suositut tekstit